Hej på er alla fina läsare;)
Idag ser det ut att bli en underbar lördag… Solen strålar och inte ett moln syns till, sååå här vill jag att hela hösten ska bli, då är det lättare att acceptera att sommaren är ett minne blott för detta år i alla fall…
Känner mig kryare idag och jag hoppas att det håller i sig för idag tänkte jag nämligen satsa på en härlig promenad i solen;)
Kan behövas efter att jag inte rört en fena på flera dagar…
Åh här ska ni få en riktigt god pizza ni kan göra på ett litet kick… Eller i alla fall på lika lång tid som det tar att beställa och åka och hämta;) om ni har ingredienserna hemma vill säga;)
Till en stor rund pizza behövs:
Pizzadeg
25 g färsk jäst
1 tsk socker
1/2 tsk flingsalt
1/4 dl olivolja
1 1/2 dl ljummet vatten
3 1/2 dl vetemjöl special
Gör så här:
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör ner mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Baka ut pizzabotten genom att kavla ut degen till en ganska tunn rundel.
Fyllning:
2 msk röd pesto
2 msk olivolja
Blanda och bred ut ett tunt lager på pizzabotten.
Salamiskivor (tunna)
1 klyfta vitlök (tunnskivad)
Rödlök (tunnskivad)
1 tomat (riktigt tunnskivad)
Riven ost mozzarella eller annan ost.
Pizzakrydda
Har ni basilika eller ruccola är det gott att strö över lite…
Lägg på fyllningen på pizzabotten som är täckt med ett tunt lager pesto, lägg sist på den rivna osten.
Sätt in i ugnen ca 12 minuter på 200 grader. Se till att pizzan fått fin färg och att botten ser färdig ut innan du tar ut den.
Jag brukar lägga pizzan på bakplåtspapper och sen lägga upp den på en het plåt när den ska in i ugnen… Har fått för mig att botten blir bättre då;) testa får ni se!!
Ha en jättefin dag och njut av värmen… Det ska jag;)
Kram