Här hemma är det sjukt, jag tar mig inte mycket längre än till soffan… Ja, det är de där hemska höstbasillerna som hoppat på mig och jag kan ju så klart inte försvara mig… Så är det i alla fall…
Men ett litet inlägg till er ska jag väl försöka mig på, inte så ansträngande direkt;)
Jag har ju som sagt massa goa grejer som jag testat ”på lager” vilket är väldigt bra när man blir sjuk eller reser bort… Mig blir ni inte av med i första taget;)
Idag tänkte jag bjuda på lite goda skrabbelucker… De passar utmärkt till den lite sena frukosten eller varför inte som mellanmål eller bara ”sådär” mitt på da’n;)
Goa grejer som är doppade i strösocker;)
2 ägg
4½ dl vetemjöl
Ca 2 dl mjölk (smeten ska vara ganska tjock men inte FÖR tjock, prova er fram lite)
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Blanda i mjölk och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda till en slät smet.
Ta knappt 1 dl smet och stek skrabbeluckerna på medelstark värme i stekpannan med en klick smör (det blir ganska stora sjrabbelucker och vill du ha mindre så ta mindre smet).
Vänd dom i strösocker och ät ljumna;)
Ha det fint allihopa så himla kul att det är så många som kikar in
Victoria (matplatsen)
De har många namn de där gobitarna 😉 jag kallar dem krabbelurer!
kram Victoria
matplatsen