Jag går mot strömmen och skriver om en Kanelkaka på kanelbullens dag… Jag har dock ätit kanelbulle på jobbet;)
Idag har jag ju som sagt haft en kurs med teknik för barn… Ja, jag ska ”undervisa” i det sen… Det är ju bra om jag kan koppla ihop lampor och batterier och få det att lysa om jag sedan ska visa barnen hur man gör;)
Kul var det i alla fall och de tacksamma barnen slängde sig över sakerna jag hade med… Kul att det uppskattas;)
Jaja, här ska ni i alla fall få ta del av en Kanelkaka, jättebra för er som kanske inte hinner göra kanelbullar idag;) eller nån annan dag…
Det här behöver du till en kaka:
175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker
3 msk kanel (50g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 º
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda ner äggen ett i taget, och sedan gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat bunke.
Blanda de torra ingredienserna med resten av smeten.
Rör samman socker och kanel i en skål till fyllningen.
Smöra och bröa en avlång sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten i formen och strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Hyvla till sist över lite smör över kakan.
Grädda kakan ca 45 min i ugnen.
Testa med en tunn sticka om kakan är klar.