Dagen har spenderats på jobbet med möten… Och i morgon är det kurs som gäller halva dagen… Ja ibland ser man inte mycket av sina kollegor;)
Igår åt vi en så sjukt god och mustig köttgryta och vet ni vad, jag använde våran nyinköpta tryckkokare… Gissa om det gick snabbt, jag hann inte ens med att koka potatisen innan den goda köttgrytan var klar… Det resulterade i att vi snällt fick vänta på att potatisen skulle bli klar… Och för er som inte gör köttgryta så ofta så ska den koka ca 2 timmar i vanliga fall… Nu var en klar på cirka 30 minuter… Helt sjukt bra!!!
Mmm man vill bara äta mer av denna gryta… Så gott och mycket smak!!
Du behöver;
700g högrev (delad i lagom stora bitar)
2-4 starka korvar
2 gula lökar (grovt klyftade)
1 grön paprika (grovt delad)
1 röd paprika (grovt delad)
Klyftorna från en hel vitlök (skalade och hela)
2-3 msk tomatpuré
1 burk konserverade körsbärstomater går bra med krossade också (mutti)
2-3 dl rött vin
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk kummin
1 tsk krossad svartpeppar
3-4 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
Vatten
Smör
Gör så här:
Skala lök och vitlök.
Dela lök och paprika i grova bitar.
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna med en klick smör, lite kött i taget för bästa resultat. Köttet ska få en fin yta.
Lägg över köttet i en stor gryta och tillsätt vin, tomat och kryddorna.
Bryn något på lök och paprika och tillsätt i grytan.
Häll på vatten så att kött och grönsaker täcks av vin, tomat och vattenblandningen.
Låt sjuda ca 2 timmar utan att röra om för mycket. Kolla så det hela tiden finns tillräckligt med vätska.
Kolla köttet ibland, det ska bli mjukt och falla sönder i trådar när man äter det.
Mot slutat kan du ta av locket och koka allt på ganska hög värme. Vätska ska koka in ganska mycket. Jag tillsatt lite Maizena för att få en något tjockare sås. Men gör den inte för tjock!!
Servera denna underbara gryta med potatis och lite grönt!!!
Så gott och har du en tryckkokare så går det väldigt snabbt också;)
Nu är det dags för kvällens mat och sen lite Svenska Hollywood fruar…
Ha det fint
Millas Hälsoblogg
Tryckkokare härligt. Har varit sugen länge på att köpa en det får väl bli så småningom.
Julia
Skulle den stå i 2 timmar med tryckkokare eller vanlig kastrull? Går det inte snabbare med tryckkokare och isåfall vilken tid tar det med en sådan?
victoriasprovkök
Vanlig gryta använder jag. Har en tryckkokare men är inte riktigt vän med den;) så 2 timmar vanlig. Men olika hur stora köttbitarna är:)