Nu ska du få uppleva en helt annan värld… En underbart god dessert med juliga, spännande smaker och fina färger;)
Gott, gott… Riktigt spännande smaker;)
Rödbetsglass med pepparrotsmaräng och aprlsinfärskost
Till 2 behövs:
1 färsk rödbeta
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 ägg separerade gula/vita
1 1/2 dl strösocker
1/4 tsk malen nejlika
1/2 dl färskost tex kesella
Finrivet skal från en apelsin (enbart det yttersta skalet)
1-2 tsk florsocker
1 tsk finriven pepparrot
Skala och skär rödbetan i tärningar och koka den mjuk i en kastrull med mjölk (ca 5-10 min).
Mixa den kokta rödbetan slät med mjölken och häll sedan på grädde.
Vispa äggulorna luftigt med 1 dl strösocker och nejlika. Vispa sedan ihop det med rödbetsgrädden och värm till kokpunkt under vispning. Låt svalna och kör sedan i glassmaskin.
Smaksätt färskosten med rivet apelsinskal och florsocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsammans med 1/2 dl strösocker, blanda ner riven pepparrot.
Bränn marängerna i ugnen så att de får lite färg men är mjuka (mina blev lite i mörkaste laget så ta ut dem innan, det går fort;) …
Servera desserten i glas, börja med färskosten sedan glass och till sist en mjuk maräng;)
Receptet kommer från boken vinterkalas som för övrigt är en fin julbok;)
Sofie
När jag läste överskriften funderade jag på om det var en förrätt eller en dessert. Låter spännande!
Alexandra - Kärlek på tallrik
Du, det här låter verkligen intressant, det måste jag testa – jag älskar otippade ingredienser i efterrätter! Både rödbetsglass och pepparrotsmaräng – verkligen spännande! Tackar för tipset =)