Godmorgon….jag ligger fortfarande kvar och drar mig i sängen, det tar emot att gå upp men idag har jag i alla fall sovmorgon… Så skönt att slippa stressa på morgonen;)
Jag tänkte jag skulle passa på att slinka in med dessa underbara bröd… Kanske finns någon som är ledig och har tid för lite brödbak, om inte är det ju perfekt till helgen;)
50g Smör
5 dl Mjölk
2 krm malen Kardemumma
0,5 dl Ljus Sirap
2 tsk Salt
50g Jäst
2 dl Grahamsmjöl
Ca 10-12 dl Vetemjöl
Till pensling:
1 msk sirap
1msk vatten
Gör så här
Smält smör, tillsätt mjölk, sirap, salt och kardemumma.
Värm tills det är fingervarmt (37grader).
Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör om så att jästen löser upp sig. Tillsätt mjölet och knåda degen, degen ska bli mjuk och smidig och lossna från kanterna på bunken. Känn efter hur mycket mjöl som behövs och tillsätt inte allt på en gång. Låt degen jäsa övertäckt av en bakduk i ca 30 min.
Dela degen i ca 12 lika stora bitar som du sedan gör till runda bullar, mina bröd vägde ca 100g/st.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta av en bakduk ytterligare ca 30 min.
Pensla bullarna med sirap som är blandat med lite vatten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 10-12 minuter beroende på storlek och ugn.
Servera med smör och ost… Yummi;)
Ha en bra dag, nu måste jag försöka ta mig upp… Kram
SusanneSj
Hembakat bröd är alltid gott, speciellt helt nybakat 🙂
Spännande att man penslar med sirap och vatten.
Trevlig helg!
Kram
Sofie
Vad gott med kardemumma i. Nybakade frallor borde det vara lag på på helgerna.
Anneli- Stök i kök
Bakade detta bröd idag, jättegott!
Anna
Fin blogg du har och massor av spännande recept!
Måste testa dessa 🙂 /Anna