Oj säger jag bara, jag fattar inte hur mycket man samlar på sig i alla lådorna i köket. Ändå städar jag kökslådorna ganska så ofta. Men nu är det klart i alla fall!!
I morgon är det 1a december och inte en snöflinga i sikte, det är dessutom väldigt varmt, nu så här på kvällen är det +6grader i Örebro.
Kvällens middag blev en riktigt god fiskgryta med koriander. Just koriander tillhör en av mina favorit kryddor, gillar ni också det?
Det är även massa goda färska tomater i.
Till denna gryta behöver ni:
2 gula lökar (skivade)
2 vitlöksklyftor (skivade)
Olja
1 burk krossade tomater
1/2 dl limesaft (ca 2 lime)
3 dl vatten
1 1/2 msk fiskfond
4 tomater (delade i bitar)
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
600g vit fiskfilé (delad i bitar)
Salt
Peppar
5 salladslökar (hackade)
1 dl koriander (grovhackad)
Gör så här:
Bryn lök och vitlök i en oljad gryta tills löken blivit genomskinlig och mjuk (den ska inte få färg).
Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskfond. Låt sjuda ca 10 minuter.
Tillsätt de delade tomaterna, kokosmjölk och sambal oelek (den är stark så var försiktig om du är känslig mot str mat).
Rör om tills allt blandat sig, salta och peppra något.
Tillsätt fisken och låt småputtra ca 5-6 minuter på svag värme.
Tillsätt koriander och salladslök och låt sjuda med ca 1 minut. Servera med en smörgås.
Riktigt gott och jag kan även tänka mig att det är gott utan fisk om man inte äter det.
Ha en härlig sista november och ta hand om er, kram
Sofie
Många goda smaker i den grytan!
Millas Hälsoblogg
Riktigt god verkar den vara, koriander är så gott