Full fart och fläkt idag också, jobbat och varit hos frissan och fixat till mig i håret och nu har jag varit och handlat lite smålampor till utegranen som snällaste pappa fixat till oss…det blev en lååång mening såg jag!
I morgon blir det jobb och sen behöver jag adventspynta hemma med alla stjärnor och sånt. På fredag blir det nämligen först jobb sen Stockholm så det är lite tight om tid kan man säga.
Idag blev det den här goa grytan till middag, smarrigt värre.
500g chortizo korv (delad i ganska grova bitar)
1 gul lök (klyftad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
3 morötter (skivade)
1/2 litet kålrotshuvud (skalad och tärnad)
1 palsternacka (skalad och tärnad)
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 dl chilisås
500g krossade tomater
Bryn korven i en wokpanna/stekpanna. Ta ur korven och bryn alla rotfrukterna.
Tillsätt korven när rotfrukterna blivit lätt brynta och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt småputtra ca 15 minuter tills rotfrukterna är klara.
Serveras med ris eller andra gryn.
Wokpanna är jättebra att använda till sånna här rätter eftersom den är så stor. Givetvis går en stekpanna också bra men lägg då över allt i en stor gryta efterhand.
Smaklig måltid!!
Ta hand om er så ses vi i morgon, då ska det ju pyntas här hemma, kanske kan visa er hur det blev sen om ni vill:)
Kram