Vintern är räddad, resa är bokad, 2 veckor i värmen det ska bli riktigt skönt!!!
Just nu sitter jag och doftar på nybakade bullar, eller de står fortfarande i ugnen. Jag blev räddad av en kollega på jobbet, jag som inte har nåt minne hade ju så klart glömt bort att det är jag som står för fredagsfikat på fredag. Eftersom schemat är fullt i morgon så fick jag baka lite idag:)
Men nu ska ni få receptet på riktigt goda rullader.
Mmm såsen var också himla god!!
Du behöver följande till ca 4 portioner:
8 tunna skivor karré utan ben (mina skivor var tjocka så jag delade dem på mitten så de blev tunnare)
1 äpple (hackat)
1 gul lök (hackad)
1 paket skivat bacon (strimlat)
1 dl crème fraîche
1-2 dl vispgrädde
Rosmarin
Ca 1/2 dl rödvin
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här:
Stek äpple, bacon och lök i en stekpanna på medelvärme tills löken blivit mjuk. Salta och peppra.
Banka ut karréskivorna så de blir tunna. Lägg i lite baconfräs i varje och rulla ihop till rullader (spara lite baconfräs till såsen).
Sätt en tandpetare i varje rullad så att de inte rullar upp sig.
Bryn på rulladerna runt om i en stekpanna med smör tills de fått fin färg. Lägg sedan ner dem i en gratängform och sätt in i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter. Fläskköttet måste vara helt genomstekt!
Hetta upp stekpannan med resterande baconfräs, tillsätt crème fraîche, grädde, vin, buljong och rosmarin. Låt såsen tjocka något och smaka ev av med mer kryddor.
Servera med potatis eller annat gott!!!
Kram på er
Coquina
Mums vad gott och vad härligt med en resa, vart ska ni åka? =)
victoriasprovkök
Coquina: ja det ska verkligen bli skönt att resa iväg, vi ska till Puerto rico:)
Ha en fin kväll. Kram Victoria