Måndag och det var så jobbigt att gå upp i morse, tröttheten har dessutom hållit i sig hela dagen lång. Hoppas på att jag blir piggelin snart igen och får samma energi som jag hade i helgen.
Jag hoppas att ni är pigga och glada i alla fall och lite extra pigga kanske ni blir om ni äter denna jättegoda köttfärsgratäng som vi åt i helgen.
Till en sån här form behövs:
500g köttfärs
1 gul lök (hackad)
1 1/2 dl crème fraîche
1 dl tomatpuré
Paprikapulver
Timjan
2 dl keso
Körsbärstomater (skivade)
Pasta
Ostsås:
2 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 dl riven ost
Salt
Peppar
Koka pastan
Stek lök och köttfärs i en stekpanna.
Tillsätt crème fraîche och tomatpuré. Krydda med paprikapulver och timjan. Låt svalna medan du gör ostsåsen och tillsätt sedan keso.
Ostsås:
Blanda grädde och crème fraîche i en kastrull och koka upp, blanda i osten och låt smälta. Salta och peppra, ta av från plattan.
Lägg i pastan i en gratängform. Lägg på köttfärsröran och toppa med tomater. Häll över ostsåsen. Sätt in i ugnen på 200grader och gratinera ca 15 minuter.
Ha en bra kväll
SusanneSj
Du bjuder alltid på så fantastiska recept.
Hoppas tröttheten har släppt.
Kramar Susanne
victoriasprovkök
Tack Susanne, vad glad jag blir 🙂 ja tröttheten har släppt som tur är! Ha en fantastisk kväll kram
Sofie
Låter ju som perfekt vardagsmat. Gott och lite annorlunda med keson.