Sen kväll på jobbet blev det och jag är helt slut, men innan jag skyndar ner i sängen tänkte jag i alla fall att ni skulle få ta del av denna goda Basilikatorsk, supergod och enkel!!
Inte jättekul att fota gratänger men den är godare än den ser ut:)
600g färsk torskfilé
Salt
Vitpeppar
600g morötter (tunnskivade)
3 vitlöksklyftor
Smör
Sås:
1 dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl vispgrädde
1/2 citron (2 msk citronsaft)
15 basilikablad
40g riven parmesanost
1 tsk socker
Salt
Vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i en ugnsform, salta o peppra.
Koka upp vatten, fond, grädde och citronsaft i en kastrull.
Blanda ner riven parmesanost och basilikablad och mixa till en slät sås. Häll ev över allt i en bunke när du mixar, det kan ju skvätta en del.
Tillsätt socker, salt och peppar.
Blanda och häll över fisken.
Sätt in fisken i ugnen.
Fräs de skivade morötterna i en stekpanna med en klick smör, tillsätt hackad vitlök, bryn en stund. Häll över morötterna över fisken och låt stå i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter.
Servera med potatismos eller pressad potatis. Sååå gott är det!!
Godnatt på er, i morgon är det fredag med allt vad nu det innebär. Hos oss innebär det i alla fall fredagsfika på jobbet, undrar vad det blir denna gång, alltid lika spännande:)
Kram och ha en bra kväll/natt!!!