Lång dag med jobb blev det idag och nu måste jag försöka orka bege mig till affären, suck.
Men innan ska springa som en tok och handla så tänkte jag varva ner lite och ge er ett recept på en riktigt god sirapslimpa eller två blir det.
Håll till godo…
Du behöver:
50g smör (smält)
5 dl filmjölk
50g färsk jäst
2 dl mörk sirap (jag hade ljus)
2 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl special
Ca 6 dl rågsiktsmjöl
Gör så här:
Smält smöret o blanda ner filmjölken tills allt blir fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, rör om och tillsätt sirap och salt.
Tillsätt de båda mjölsorterna och arbeta till en smidig deg som släpper från kanterna.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Dela degen på mitten och lägg ner degen i två avlånga formar som är smörade.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
Sätt in i ugnen på 200 grader ca 35-40 minuter. Täck ev med aluminiumfolie på slutet så att de inte blir brända.
Låt svalna lite innan de skärs upp.
Kram på er och hoppas det blir lite nybakat i helgen för er:)