Nu är vi inne i mitten av december och granen står grön i skogen, det som är lite jobbigt är att gräsmattan är precis lika grön. I alla fall här i Örebro, hur är det hos er?
Idag kom Fredrik hem med en present han fått av en kollega…
Så sjukt goda kakor (måste tigga till mig receptet) i en jättesöt burk och det bästa av allt är att jag kan ta del av presenten:) sånna presenter gillar jag!!
Kvällens middag blev en fläskfilégryta med persilja, riktigt gott vill jag lova.
Till denna behövs:
600g fläskfilé (skivad i 1/2cm tjocka skivor)
250g champinjoner (klyftade)
Smör
Salt
Vitpeppar
1/2-1 dl vatten
3 dl vispgrädde
En liten skvätt soja
1 tsk grönsaksbuljong eller köttbuljong
Persilja (hackad efter smak)
Bryn champinjonerna i en klick smör i en het stekpanna tills det mesta av vattnet försvunnit ur dem.
Lägg över champinjonerna i en gryta och tvätta ur stekpannan.
Stek fläskfiléskivorna i en stekpanna med en klick smör. Stek köttet i 2 omgångar för att få en fin stekyta. Steker du allt på en gång finns risk att temperaturen går ner och köttet kokar istället.
Lägg över köttet i grytan tillsammans med champinjonerna och vispa ur stekpannan med lite vatten så att alla goda smakerna från köttet kommer med.
Tillsätt sedan grädde, soja, buljong, salt, peppar och persilja i grytan och låt allt koka på svag värme ca 10-15 minuter.
Red eventuellt av grytan med lite Maizena eller vetemjöl utrört i lite vatten om tjockare konsistens önskas.
Servera grytan med ris och det blir jättegott!!!
En trevlig kväll önskar jag er, kram