Fredag igen, oj så snabbt veckorna rullar på. Idag försvinner den lilla snön som kommit, regnat har det gjort till och från hela dagen. Snart tredje advent och det känns inte riktigt som det, kan någon stanna tiden ett tag?
Idag var det Nobelmiddag på jobbet, alla barn (och vi vuxna också) var finklädda. Vi fick ”fin” mat som bestod av kycklingfilé, klyftpotatis och currysås. Till efterrätt blev det chokladpudding. Tänk att så lite kan göra så många glada:)
Men nu ska ni ju inte få recept på en maten, utan en annan riktigt god mat, nämligen rödspätta rullader.
Du behöver:
600g rödspättafilè
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
2 msk chilisås
1/2 citron (saften)
2 tsk torkad dragon
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 påse riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra spättafileérna, rulla ihop dem till rullar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop crème fraîche, chilisås, och mjölk. Rör ordentligt så att allt blandar sig. Tillsätt citronsaft, dragon, salt och peppar.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Efter drygt halva tiden lägger du över den rivna osten över fisken och sätter in i ugnen igen.
Servera med kokt potatis, det är gott att pressa potatisen till också.
Ses i morgon… Då kommer även lite finbesök från Stockholm:)
Anneli- Stök i kök
Har lite rödspätta här hemma i frysen så detta recept kunde man ju kanske ta o testa… 🙂
Lotta
Var kommer tomaten in i bilden?
victoriaadmin
Jadu, bra fråga, länge sedan jag skrev receptet och tyvärr kan jag inte se bilderna, tror de försvann på några av mina gamla inlägg när jag flyttade bloggen. Antagligen har jag lagt halverade körsbärstomater under osttäcket men glömt skriva med det i receptet. Jag brukar ha tomater så, blir riktigt gott men som sagt, länge sedan jag gjorde receptet. ha en fin dag, kram