Så då var resdagen avklarad, det gick ju bra denna gång också. Nu är min kollega på väg i vändande planet till samma härliga Ö och jag är inte det minsta avundsjuk, nej då, ska bli skönt att bara vara ute nån timma om dagen och frysa om näsan:)
Ibland lyckas man bättre med bilderna än andra gånger. De vita dammtussarna ihop med den klarblå himlen tycker jag symboliserar ön på ett fint sätt.
När vi kom hem möttes vi av kyla men även av våra föräldrar + Freddes bror. Härligt!
Och sen hade mamma gjort en av mina favoriter, nämligen jordgubbskräm, mums!
Tänkte jag skulle starta vårterminen här på bloggen med ett recept på jordgubbskräm, supergott, enkelt och säkert en smula nyttigt också.
300g jordgubbar (frysta funkar utmärkt)
Ca 2 dl vatten
Ca 2 msk socker
Ca 1 tsk potatismjöl
Koka jordgubbar och vatten i en kastrull tills det kokat ihop sig lite. Tillsätt socker, rör om.
Tillsätt potatismjöl som är utrört i lite vatten.
Låt tjockna under omrörning.
Måtten är ca mått och kan ändras lite allt eftersom beroende på hur söt och tjock du vill ha krämen.
Serveras kall eller ljummen med lite mjölk.
Det var en bra start på hemmavistelsen, tack mamma
Jennys Matblogg
Hoppas ni har haft en jättebra semester,
Och Jordgubbskrämen ser god ut! 🙂