Söndagen hemma börjar otroligt bra, sååå skönt jag har sovit i vår mjuka härliga säng, när man är utomlands tycker jag alltid att sängarna är så hårda. Någon mer som har samma problem kanske!? Sen har det bara slappats idag, det var välbehövligt efter resan igår som tog på krafterna.
Lite mat blev det så klart också, nämligen rödvinskalops, oj så gott!!
Detta borde klassas som en väldigt enkle rätt att göra då den sköter sig själv nästan hela tiden. Bara lite hackande och blandande i början så efter en timma på spisen är det klart och sååå gott blir det!!!
Till kalopsen serverades det potatis, sallad och rödbetor.
Till denna goda kalops för ca 6 personer behövs:
1 kg högrev (delad i bitar)
3-4 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Smör
2 rödlökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 morötter (skalade och skivade)
1 msk torkad timjan
14 kryddpepparkorn
2 burkar konserverade körsbärstomater (mutti)
3 dl rödvin
4 tsk soja
Vänd köttbitarna i vetemjölet och stek dem i en gryta med en klick smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Jag använder en stekgryta med det går bra med en vanlig också, bara den är stor.
Tillsätt sedan lök, vitlök, morötter, kryddor, tomat och vin.
Sjud under lock på medelvärme ca 1 timma tills köttet blivit mört. Kolla till det ibland och rör om så att det inte kokar torrt.
Ta av locket och låt det puttra en stund till så tjocknar såsen något.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Detta blir ganska mycket men kan lätt minskas ner om så önskas, det behöver inte vara exakta mått. Men när man gör grytor så är de nästan som godast dagen efter så det passar bra att äta då också. Sen funkar det bra att frysa in också!
Riktigt gott, kul att vara igång o laga lite mat nu igen efter att ha vilat 2 veckor.
Ha det toppen ikväll, kramar
Hem och Lycka
Mums! Kram Mia
Millas Hälsoblogg
Kalops är aldrig fel, så gott