Det enda man hör i all media idag är om den lilla prinsessan – Estelle Silvia Ewa Mary. Många som gör sig hörda anser att namnet påminner om en bakelse eller ett chipsmärke och jag fattar inte varför alla är så upprörda för. Estelle är väl ett jättefint namn och det är väl ändå inte svenska folket som ska bestämma vad hon ska heta…eller har jag fattat fel!?
Nu över till annat, vilket väder vi har, jag kan bara inte sluta tjata om det. Hallå det är ju VÅR i februari, när hände det senast?
Förra året var det väl 1 meter snö och minus 25 ungefär…och nu runt +10 grader. Varmt och härligt!
Nu ska ni få smaka en riktigt god gryta med fläskfilé mumsigt värre och receptet kommer från www.middagsbudet.se, varannan vecka kommer de med massa goda middagar till oss. Testa ni med om ni bor i Örebro eller i närheten.
Till den serverades det en finfin papayasalsa som ni får recept på senare:)
Till 4 personer behöver du:
550g fläskfilé (skivad)
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
Smör
Salt
Svartpeppar
1 1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk Dijon senap
1 dl riven ost
Gör så här:
Bryn den skivade fläskfilén i en stekpanna med en klick smör tills den fått fin färg och är genomstekt.
Krydda med salt och peppar.
Smält smör i en gryta och vispa mer mjöl. Blanda ner grädde , mjölk, lök, fond och senap i grytan. Låt koka upp under omrörning.
Lägg i köttet i grytan och låt koka i såsen ca 5 minuter.
Ta av grytan från värmen och tillsätt den rivna osten. Rör om.
Servera med kokt pressad potatis.
Smaklig måltid.
Kram och Godnatt i morgon är det äntligen lördag och MelloMys.
Ha en riktigt fin och bra fredagkväll!!!