Lördag morgon och det är lugnt och skönt här hemma, ingen stress och ikväll blir det Mellomys.
Känns som början på en riktigt bra dag!!
Hur ska ni göra ikväll, rockar ni också loss till Mello?
Antar att många av er redan bakat/handlat ert frukostbröd och kanske redan ätit upp det också. Men här kommer i alla fall riktigt goda morotsbröd! De går utmärkt att frysa såklart så gör bröden ikväll och ät gott i morgon.
2 morötter (finrivna)
1 paket jäst
5 dl vatten (37 grader)
1 dl ljus sirap
1 dl olja (raps eller mat)
Vetemjöl (tills degen släpper kanterna och inte kladdar ca 10-12 dl)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, rör om tills jästen blandat sig med vattnet.
Tillsätt sirap, olja och morötter blanda om och tillsätt vetemjöl. Blanda tills degen släpper kanterna och går att forma utan att det kladdar för mycket. Men ta inte i FÖR mycket mjöl för så blir det ett kompakt och tråkigt bröd.
Låt jäsa i bunken ca 30 minuter under en bakduk.
Baka ut till ca 12-15 runda bullar.
Lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Grädda bröden i ugnen på 220 grader ca 10 minuter tills de fått fin färg och lite ”ihåliga” när du knackar på dem.
Servera med smör och ost!
Nu blir det lite temys innan det är dags för en promenix i kylan.
Kram
Lätta och Goda recept
Morotsbröd är mumsigt gott.
Har själv provat ett nytt idag med morötter i.
Kram och fortsatt trevlig helg