Igår blev det snö och idag blev det regn, kul att få inviga mina fina gummistövlar så här i februari:)
Till frukost i morse så blev det gott nybakat bröd i form av en riktigt enkel russinlimpa. Bara att röra ihop degen och ner i en form, jäsa, in i ugnen och sen klart!
50g jäst
2 1/2 dl vatten (37grader)
1 dl grahamsmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
Ca 2 dl vetemjöl
4 msk sirap
2 krm salt
1 dl russin
Blanda vatten och jäst i en bunke och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda degen några minuter.
Lägg degen i en smörjd avlång teflonform och låt jäsa ca 40 minuter under bakduk.
Sätt in limpan i ugnen ca 20-25 minuter på 200 grader.
Hoppas att ni får en bra söndag, kram från mig
Lätta och Goda recept
Recept på sådant här bröd är toppen 🙂 Smidigt och gott.
Ha det bra!
Kram