Behöver ni som jag ibland piggas upp passar solskenskaka alldeles utmärkt. Riktigt god kaka som är enkel med ändå har det där lilla extra.
Efter en promenad i kylan sitter jag nu här hemma och fryser innifrån, ja ni fattar vad jag menar, sån där frysning som bara kan botas med ett varmt bad!
Till en kaka behövs:
Kakan:
4 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vaniljfyllning:
125g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i en bunke ca 3-4 minuter.
Koka upp mjölk och tillsätt i bunken, tillsätt även övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i en smord springform ca 26cm, sätt in i ugnen ca 35-40 minuter. Prova om kakan är klar med en sticka innan den tas ur ugnen.
Fyllning:
Koka upp ingredienserna till fyllningen i en kastrull, dela den färdiggräddade kakan på mitten och ringla över fyllningen där i mellan. Sätt tillbaka locket och pudra över florsocker.
Smaklig fika!!
Nu är det snart time för lite mat!
Kram så länge!