Första dagen på jobbet på nästan 2 veckor blev låååång, längre än jag tänkt mig. Hade ju så klart missat att vi hade planering efter jobbet…typiskt mig. Men nu så här vid 23.30 ska jag stupa i säng, fy för att komma tillbaka till sitt vanliga jag efter influensan. Är helt slut! Men sååå skönt att vara tillbaka till alla härliga kollegor och barn:)
Idag tänkte jag bjuda er på panerad rödspätta, gott och enkelt!
Du behöver:
Rödspätta (gärna färsk)
1 ägg (uppvispat)
Mjöl
Ströbröd
Smör
Salt
Peppar
Lägg det uppvispade ägget i en tallrik, lägg mjöl i en annan och ströbröd i ytterligare en tallrik.
Doppa rödspättan först i mjöl sen i ägg och sist i ströbröd.
Stek i en rejäl klick smör i en stekpanna, vänd filen när den fått en fin yta och stek på andra sidan!!
Servera med fisksås
Och potatis.
Fisksåsen gör jag genom att tillsätta grädde i stekpanna och mosa sönder EN rödspätta. Tillsätt lite fiskfond, salt och peppar.
Klart att servera!
Gott och Godnatt!