Sköna maj välkommen…
Hur gör ni idag, blir det nån brasa? För oss blev det ingen brasa, målade stolpar på altanen istället. Men det gick ju bra det mé:) Har varit och grattat lilla Melvin som fyllde 3 idag också. Sen har jag ju hunnit bakat bullar oljat altanen och solat lite. Fasligt vad mycket man hinner med när man går upp tidigt.
Nu lagas det mat för fulla järnvägar men innan vi ska äta tänkte jag bjuda er på en helt vanlig (men väldigt god) cheesecake, en frusen sådan.
Det här behöver du:
2 äggulor
1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm vaniljpulver
200g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
5 digestivekex
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker, vaniljpulver och philadelphiaost till en klumpfri blandning.
Vispa grädden hårt och blanda ner i smeten. Vispa till sist äggvitorna (i en ren bunke) till ett fast skum och blanda ner.
Rör om försiktigt så att allt blandar sig.
Smula sönder digestivekexen och lägg hälften av dem i botten på en rund springform.
Häll i smeten och smula över resterande digestivekex.
In i frysen tills den frusit helt ca 6 timmar. Servera med jordgubbar.
Sååååå underbart GOTT!!! Speciellt när det är varmt ute:)
Hovkonditorn
Cheesecake är något jag gillar massor! Glad första maj!