Godmorgon…
Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd.
50g jäst
5 dl mjölk (37grader)
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 dl lantbrödsmjöl
Resterande mängd vetemjöl (ca 10 dl)
Pensling:
1 ägg
Vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken. Låt jästen smälta och tillsätt resterande mjölk under omrörning.
Tillsätt olja och salt.
Tillsätt sedan mjölet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Forma bröden till runda bullar och jäs ytterligare 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmo.
Sätt in bröden ca 10 minuter på 250 grader.
Smaklig frulle, nu ska jag fixa till mig och sticka iväg till jobbet snart.
Kram
Hovkonditorn
De ser så perfekta ut! Krys på dig!
victoriasprovkök
Tack 🙂