Härliga fina soliga och varma söndag, tidigare skrev jag ju att vi skulle till Hjälmaren och bada… Det blev inte så utan det blev en sväng till vår sjö här hemma, våran egen Riviera inte så dumt det heller. Första doppet för i år här hemma i Sverige, inte illa och varmt var det också.
Efter badet har vi spenderat tid hemma, det blev lite mat och sen dessert, smarrigt värre. Receptet har jag hittat hos jennys matblogg men de kan väl göras på vilken kladdkaka du vill:) gott var det i alla fall.
200 gram smör
200 gram vitchoklad
4 ägg
5 dl strösocker
4 dl mjöl
Topping: vispad grädde och bär.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175-200 grader beroende på hur stora formar du har. Jag hade större varianten och tog 175 grader och hade dem inne ca 18 minuter. Men har du mindre formar kan du ha dem inne kortare tid på högre grader. Ja du ser ju själv när de stannat till sig lite och fått en gyllene färg… Men de ska fortfarande vara kladdiga.
Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över.
Rör om tills chokladen smält.
Blanda strösocker, mjöl och ägg och rör ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i lite hårdare muffins formar så att de fylls till ca 2/3.
Grädda i ugnen enligt anvisningarna ovan.
Låt dem svalna och ställ i kylen för att kallna.
Dekorera med grädde och bär innan servering.
Hovkonditorn
Så goda minikladdkakor!