Jag har då inte vädrets makter på min sida denna vecka… Så fort jag snörar på mig löparskorna och har kommit en bit på vägen öppnar sig himlen och regnet fullkomligt öser ner över mig. Men jag ger mig inte i första taget, så regna på bara.
5 km i ösregn med dyblöta kläder och jag känner mig ganska nöjd nu när jag kommit in och fått på mig torra kläder.
Igår åt vi nog världens godaste fläskpannkaka, den blev så otroligt fin och god så denna måste ni prova!
500 g rimmat stekfläsk (utan svål, tärnat i bitar)
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 liter mjölk
6 ägg
50 g smör (smält)
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter. Skär svålen av fläsket och dela det i tärningar. Stek fläsket i en stekpanna, ta upp det ur pannan och låt fettet rinna av. Vispa samman mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet. Vispa ner äggen och det smälta smöret.
Häll smeten i formen och strö över fläsket.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått en fin gyllene färg på ytan.
Servera med hemmagjord lingonsylt!
Supergott!!
Vill man inte göra så mycket pannkaka går det utmärkt att halvera satsen men ta då en mindre form att grädda den i.
Lingonsylt:
Lingon
Lite vatten
Strösocker
Lite potatismjöl
Koka upp lingon i en kastrull tillsammans med en gnutta vatten.
Tillsätt socker efter smak och red av med potatismjöl som du blandat ut med lite vatten.
Koka upp under omrörning! Mycket godare än köpesylt!
Hoppas ni haft en underbar dag