Ikväll är det Anna som tagit över i Victorias Provkök. Jag kommer med ganska enkla tips, men samtidigt hur goda som helst! Jag har länge varit sugen på en riktig vitlöksfrossa och efterlyste därför lite tips hos mina vänner på Facebook. Fick bland annat ett tips på en enkel salladsdressing med pressad vitlök. Väldigt gott och man märkte nästan inte att det var just från salladen som den goda vitlökssmaken kom ifrån!
Vitlöksdressing till sallad:
Mängder är ca, smaka av och anpassa till egen smak!
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Lite vatten
En halv riven vitlöksklyfta
Salt, peppar
Blanda ihop, häll över en grönsallad och låt stå en halvtimme, timme innan servering.
Vi tog också tillfället i akt och utnyttjade sensommarens ljumma kväll och tände grillen. Vi grillade marinerad fläskytterfilé och färska majskolvar som serverades till ovan nämnda sallad. Som sås serverades en mycket enkel men god sås, nämligen Karintorps tomatdressing uppblandad med lite cremé fraîche. Blev verkligen jättegott till grillat! Så enkelt att var och en till och med kan blanda i ordning sin egen sås på tallriken.
Karintorp är ett ställe utanför Askersund som odlar tomater och tillverkar massa egna tomatprodukter. Här i Närke så har nog de flesta hört talas om och smakat Karintorps produkter, men jag tror de blir vanligare och vanligare på allt fler ställen i Sverige!? Jag kan tycka att tomatdressingen blir lite väl söt ibland i sin ensamhet, men ihop med creme fraîchen så blev det en helt ny fantastisk sås!
Som sagt, två enkla tips som verkligen förgyller en måltid!
Try it! You might like it! 🙂
//Anna