Var inne här på bloggen nyss och såg att Victoria utlovat en gästbloggning idag igen under tiden hon är på jobbet. Jahaja, då är det väl bäst att jag sätter fart då! Klockan går, fast man har semester och inte gör någonting speciellt på dagarna. Nu har jag haft det riktigt bra hos Fredrik & Victoria några dagar. Vi har faktiskt grillat i dagarna de tre. I söndags slog vi på stort och körde tre-rätters! Jag tänkte därför nämna lite om den goda förrätten vi hade. På söndagen så åt vi den som förrätt, bara en liten nätt portion. Och på måndagen åt vi resterna till lunchen med lite grövre bröd till.
Skaldjurssoppa:
3 förrätter + ca 2 luncher
2 stora grovrivna morötter
1 klick smör
2 msk vetemjöl
3 msk fiskfond
Ca 8-9 dl vatten (börja med en mindre mängd och späd ut med mer i slutet om du tycker den blir tjock)
400 g (1 paket) krabb- & hummermjukost (vi köpte från Fjällbrynt)
2 dl creme fraîche
1 dl vispgrädde
Cayennepeppar, salt
Fräs de rivna morötterna tillsammans med smöret och mjölet, bara så morötterna mjuknar lite. Fyll på med vatten och fiskfond, låt det sjuda ihop i ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan mjukosten, creme fraîche och grädde. Låt det också koka ihop en stund. Sedan smakar du av med lite peppar och salt.
Vi serverade den med lite färska räkor och en vitlökstoast (rosta franskbröd i brödrosten, skär bort kanterna och dela i trekanter. Ta en halv klyfta vitlök och gnid in brödet med den. Smöra med lite Bregott precis innan servering) Smarrigt värre!!!
En soppa med relativt enkla medel, men som ändå ger ordentligt med smak. Variera tillbehören eller servera med det du tycker bäst om helt enkelt. Kan tänka mig att den här soppan fungerar utmärkt som en rejäl fisksoppa om man i slutet stoppar i lite blandade fiskbitar, typ lax och/eller någon vit fisk. Vill du ha lite mer grönsaker i så stek med dem i de rivna morötterna!
Smaklig spis,
//Anna