Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). Och kan ni tänka er, jag lyckades filéa gösarna alldeles själv och det blev rätt bra faktiskt.
Du behöver:
4 fina gösfiléer
En stor klick smör
Salt
Vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält en stor klick smör i en ugnsform.
Salta och peppra filéerna och lägg den i formen,ös över smör och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter, beroende på tjocklek. Jag lade filéerna omlott så det blev ganska tjockt lager fisk.
Servera med vitvinsås och kokt färskpotatis.
Vitvinsås:
1 msk fiskfond
4 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
50 g smör
Salt
Vitpeppar
Tillsätt fond, vatten, vispgrädde och vitt vin i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften av vätskan återstår.
Tillsätt smöret och rör så att det blandar sig.
Gör en redning på vetemjöl och blanda ner om tjockare konsistens önskas.
Krydda.
Smaskens:)
Imorgon blir det jobb igen, antar att det är en del av er som också ska börja jobba efter semestern… oj vad snabbt semestern gick. Varför kan inte tiden stå still när man har semester?
Ses, ta hand om er