Efter en fullspäckad dag och kväll har jag nu landat i duxfotöljen, vi har hunnit med mycket idag och lite bilder på dagen kommer i morgon:)
Desserten vi åt igår kväll var en jättegod daimpanacotta. Panacotta går att variera i det oändliga men denna blev riktigt god!
Till 3 små skålar behövs:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2/3 gelatinblad
100 g daim (krossad i små bitar)
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min tills det mjuknat.
Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt koka på svag värme ca 8 minuter.
Tag av kastrullen från värmen och blanda ner daim och gelatinblad. Vispa så att allt blandar sig få daimen att smälta så mycket som mjöligt, det tar lite tid, kan hända att du får plocka bort några hårda daimbitar, det fick jag.
När allt smällt och du fått en slät röra så häll upp det i skålar och låt stå i kylen ca 3 timmar. Så gott och krämigt.
Ha en riktigt härlig lördagkväll, i morgon blir det relax för hela slanten.
Kram till dig<3
Camilla - Glassriket
Ännu ett recept i min smak. Älskar pannacotta – det är så enkelt att slänga ihop 🙂
victoriasprovkök
Kul att du gilla det:)
Kram
Hovkonditorn
Kan tänka mig att det blir mycket bra med daim i!
victoriasprovkök
Mmm det blev det:)
Kram
Amli
Hej och god dag 😀
Är du på hugget idag tycker jag att du ska ta din tid att
1, läsa inlägget
och
2, dela med dig av dina åsikter om abort.
http://hattfight.blogg.se/2012/october/for-eller-emot-abort.html#comment
Är du för eller emot abort? Glöm inte att motivera ditt svar!
Ha en fortsatt nice blogg Victoria 😉
Anna i Malmö
Supergod och enkel. Lyxade till det med ett täcke av bla smält vit choklad och serverade med granatäpple.
victoriasprovkök
Åh så kul att du gilla den:) ha en fin dag!
Kram kram