Äntligen fredag och fredagsmyyyys delux här hemma. Jag skyndade mig iväg till affären när jag slutat jobba (ja med undantag för en liten promenad) för att köpa lite gott att äta. Det blev plock idag igen, en liten fredagstradition. Det blev havskräftor som vi gratinerade, krabba, räkor med avokado och röra, ägghalvor, kalkon, rostbiff, skinka, salami, kallrökt och varmrökt lax och sist men inte minst friterad camembert.
Allt var riktigt gott vill jag lova.
Att jag gillar varma ostar är ju ingen nyhet för er som följt mig länge men just denna var en nyhet för mig, supergott och enkelt!
Du behöver:
2 bitar camembertost i valfri storlek
1 dl ströbröd
1 ägg (lätt uppvispat med en gaffel)
2-3 dl raps/matolja
Gör så här:
Lägg ströbröd i en skål och uppvispat ägg i en annan skål. Doppa ostbitarna först i ägget sen i ströbrödet, gör om samma procedur en gång till.
Koka upp olja i en liten kastrull, jag började fritera när oljan var ca 140 grader och det funka bra. Låt osten friteras ca 3 minuter eller tills den blivit fint gyllenbrun.
Serveras varm, många serverar den till hjortronsylt och det hade jag nog också gjort om jag haft nån hemma men det fick bli utan och det funka bra när man hade annat plock också:)
Jättegott med smält ost! Tycker du det också?
Nu ska jag träna lite tänkte jag och sen blir det nog sängen, inget nattsudd för min del.
Kram ses i morgon
Hovkonditorn
Ser ljuvligt gott ut! Kram
victoriasprovkök
Mmm det var det 🙂
Kram
Johanna-modemamma
Åh det där är ju såååå got.
Vilken lyxig fredag!
Ha en fortsatt fin helg.
Kram kram!
victoriasprovkök
Tack det samma:)
Kram
Ann-Sofie
Åh vad gott det lät med plockmat!
Just Camembert och havskräfta har jag velat testa en längre tid men det har aldrig blivit av.
Får bli en höstfredag snart!
kram
victoriasprovkök
Det tycker jag absolut:)
Ha en fin helg!
Krm
Michelle
Sv: Tack så mycket! 🙂
Mmm, så gott det där såg ut!
Ha en fin kväll 🙂
Kram Michelle
victoriasprovkök
Mmm det var riktigt gott:)
Ha det fint!
Kram
Stephanie
Åhh så gott 🙂
victoriasprovkök
Mmm:):)
Kram