Härliga fina dag med mycket sol, kyla och jobb. Ja så kan min dag sammanfattas lite fort.
Nu bara måste ni hålla ögon och öron öppna för dessa bullmuffins måst ni bara prova,fick receptet av en vän, tack för tipset!! Supergoda blev de.
Grunddeg:
1/2 paket jäst för söta degar
50 g smör
2 dl mjölk
1/2 burk kesella
2/4 dl vit baksirap
1krm salt
1 tsk kardemumma
Ca 8 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 påsar marsanpulver (blandat till kräm enligt förpackningen)
1 äpple (skalatoch tärnat)
Socker
Kanel
Blanda socker och kanel och rulla i äpplena
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och blanda med mjölken, värm till fingervarmt 37grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt kesella, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig, den ska släppa kanterna på bunken.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Forma degen till 12 släta bullar och lägg i bull/muffinsformar och sedan i en muffinsplåt.
Gör ett stort djupt hål i varje bulle och fyll med marsankrämen ända ner i botten, stick sedan ner kaneläpplen i krämen.
Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker innan de sätts in i ugnen.
Grädda ca 10-14 minuter och låt kallna på galler eller i muffinsplåten.
Serveras när de kallnat.
Godnatt, i morgon är det jag som är Pippi Långstrump på jobbet för ni har väl inte missat att det är Emil dagen och vi firar Astrid Lindgren lite extra?!
Godnatt och kram
Carro
Åh vad spännande, sådana måste jag testa någon gång! 🙂 Bullar är en favorit här hemma men man vill ju gärna variera sig ibland. 😉
Ha en fin dag! Kram Carro
victoriasprovkök
Ja testa, supergoda:)
Kram
Sweet Passion
åh så gott,liknar kanelbulle som ja hade äpple i,succè
victoriasprovkök
Ja otroligt gott!!
Kram