Snart är den efterlängtade helgen här och mycket står redan nu på agendan, hur ska denna helg sluta:) massa god mat blir det såklart också mellan varven så missa inte det…
Förresten, gillar du kålpudding? Jag älskart och här kommer ett väl beprövat recept som är så sjukt gott! Riktigt enkelt är det också och idag klarade den sig alldeles själv i ugnen när jag var och handlade, bra mat de som klarar sig själv! 😉
Köttfärsblandning:
500g blandfärs
1 dl vatten
1 ägg
Salt
Peppar
1 kg vitkål
1-2 dl vatten
2 msk ljus sirap
Strimla vitkålen och bryn den i en stor gryta eller stekpanna, tillsätt vatten efterhand så att kålen inte bränns, tillsätt sirap mot slutet och låt kålen mjukna något. Salta och peppra lite.
Blanda alla ingredienser till köttfärsen i en bunke.
Lägg ett lager kål i en ugnsform, platta ut köttfärsen ovanpå kålen, lägg ett lager kål på köttfärsen.
Sätt in i ugnen ca 45 minuter / 175 grader.
Gräddsås:
3 dl grädde
1/2 msk soja
1/2 msk köttfond
1 msk lingonsylt
Lite salt
1 msk Vetemjöl
Smör
Smält smör i en kastrull blanda i vetemjöl o rör om så alla klumpar försvinner. Blanda i de övriga ingredienserna och låt sjuda på svag värme.
Servera med kokt potatis och lingonsylt!
Ha det riktigt skönt så ses vi i morgon
Helena
En riktigt god och rejäl husmanskost! kanske dags att göra en pudding igen:) Kram
victoriasprovkök
Det tycker jag absolut…
Kram
Sweet Passion
ja älskar kålpudding,sjukt gott och nu vill ja så klart ha det här till middag i morgon
victoriasprovkök
Klart du ska ha kålpudding till middag:)
Kram kram
Madame Edith
Gott!! Kram/M
victoriasprovkök
Ja verkligen:)
Kramar
Erika Skogly
Oj, så länge sedan jag åt kålpudding! Så gott!
victoriasprovkök
Mmm visst är det:)
Kram