Godmorgon sköna lördag och godmorgon fina du<3 Nu har jag piggnat till och känner mig riktigt bra så idag får det bli lite träning, äntligen!
Jag vet att många gillar färskt bröd så här på helgerna och i går kväll rörde jag ihop degen till dessa nattjästa frallor. I morse var det bara att trycka ut degen, skära i bitar och upp på plåten… Sen in i ugnen och vips, nybakat riktigt gott bröd på nästan ingen tid alls. Testa ikväll/ imorgon vettja så har du gott bröd till frukost!
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 dl kall mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt
600 g vetemjöl (ca 10 dl)
1 tsk bakpulver
På kvällen gör du följande:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst.
Häll i salt och honung och sist mjölet och bakpulvret.
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Degen ska vara lite kladdig men ska kunna formas.
Pudra över lite mjöl och täck över med plastfolie. Låt gärna degbunken stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten.
På morgonen gör du följande:
Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte degen utan tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och dela den i 8-10 bitar.
Pudra över lite mjöl och lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 º i ca 12-15 minuter.
Serveras till frukost med smör och ost… Yammi!
Ha en underbar dag, ses senare<3 data-blogger-escaped-br=”br”>
Home2tiny
Hej Victoria, tack för din kommentar hos mig. Det här receptet måste jag testa till killarna, perfekt till helgernas morgonmys. Ha en härlig lördag. Kramisar Tina
victoriasprovkök
Ja tycker jag att du ska göra:) ha en fin lördag!
Kram
Hem och Lycka
Mmm, vad gott! Kram Mia
victoriasprovkök
Mmm det var det, alltid gott med nybakat:)
Ha en fin lördag!
Kram
Pilotfrun
Ser nästan ut som ciabatta! Gott! Nu äter jag ju inte vitt bröd längre men ibland kan jag verkligen bli sugen 🙂 Ha en fin helg! Kram Rebecca
victoriasprovkök
Ja det var riktigt gott och jag förstår att du blir sugen påsett ibland:) ha en riktigt härlig lördag!
Kram
Hem & Drömmar
Hejsan!
Låter som ett gott frukostbröd som jag gärna skulle prova. Undrar bara lite om du värmer degvätskan eller om den är kall.
Ha de gott, kram Ing-Britt
victoriasprovkök
Hej!!
Degvätskan ska vara kall, det kanske jag ska skriva dit på receptet:) ha en bra kväll!!!
Kram
Katarina
Det bästa som finns!!
victoriasprovkök
Mm visst är det;)
Kram
Sweet Passion
älskar nattjästa bröd,så lätt och fixa och de bästa av allt att man får nybakat bröd på morgonen med lite jobb.me like
victoriasprovkök
Mmm visst är det toppen:)
Kram
sofia
fin blogg! hur är det?
victoriasprovkök
Tack Sofia, jo allt är bra här:) själv?
Kram
House and Garden by Bia
Tack för titten i min blogg!
Låter gott…tyvärr så bakar jag inte varken kan eller vill..men jag äter gärna hembakat 🙂
Nu ska jag tillbaka till Så mycket bättre:)
Kram kram
victoriasprovkök
Ja jag såg också så mycket bättre:) tur du äter bröd då kan du ju sätta nån annan på att baka;)
Ha det fint
Kram
H`s enkla vardag
Hejsan ! Tack för besöket hos mig, då hittade ja ju dig, ochörebroare och allt! Det där frukostbrödsreceptet lät ju superenkelt och gott. Ska testas till nästa helg!
Kram Helena
victoriasprovkök
Örebroare du med, kul!
Ja testa!
Kram
Home of m
Har precis tagit ur mina "nattjästa frallor", men ett lite annorlunda recept. Är så smidigt när man kan förbereda dagen innan och bara baka ut på morgonen.
Kika gärna in och prova!
http://homeofm.blogspot.se/
Kram
victoriasprovkök
Ska kolla:)
Kram
Ann Forssell
Måste testas, det blir ju oftast scones.
Ha det bra, kram matmorsann
victoriasprovkök
Ja alltid bra att kunna fixa lite på kvällen så det går snabbt på morgonen;) Scones är ju också gott men kul att variera.
Kram
Anne
Lusigt – vi satt precis och pratade om nattjäst bröd på lunchen idag och jag tänkte jag skulle leta upp nåt bra recept. Och såklart hittade jag det hos dig. Köpa jäst på vägen hem ikväll då 🙂
victoriasprovkök
Haha vad kul att jag gjort sånna då;) de blev jättegoda.
Bara att baka på då!
Kram kram
Lisa
Missade mjölken…men tog också 2 dl mindre mjöl och degen blev bra, tror du det gör något?