Shit vilket snökaos som råder i Örebro idag, jag slirade med min cykel hela vägen till jobbet i morse och hem fick jag släpa den… Men visst skulle den med, typiskt mig att aldrig lära mig. När jag kom hem skottade jag mig in och sen har jag skottat snö 2 gånger till, antar att jag får skotta mig ut igen för ikväll blir det Conventum med jobbet. Lite show och mat om vi nu lyckas ta oss dit…
När jag kom hem från jobbet gjorde jag även lite inlagd gurka och denna är så bra för den är klar på nån timma och blir supergod.
Du behöver:
500 g gurka
Ca 1- 1 1/2 msk gult senapsfrö
1/2 dl persilja (hackad)
Lag:
1 dl ättika 12 %
3 dl vatten
2 dl socker
1 msk salt
Gör så här:
Tvätta gurkorna noga. Skiva dem tunt med en osthyvel eller liknande.
Varva gurkorna med persilja och senapsfrö i en bunke.
Blanda samman alla ingredienserna till lagen, rör tills socker och salt lösts upp, häll lagen över gurkorna och låt dem stå i rumstemperatur i en timme innan servering. Förvara sedan i kylen.
Supergott att servera så här: knäckebröd med smör och gurka, så gott, det fick bli mitt mellanmål idag:)
Ses i morgon nu är det bäst jag gör mig lite partysnygg om jag ska hinna innan det är dags att åka…
En liten bild på granen bjuder jag på också. Här ser ni även lite av snökaoset.
Annika Soulcityguide
Vilka goda recept du har! Inlagd gurka är en favorit 🙂
Kram
victoriasprovkök
Tack, ja det är ju så gott och riktigt enkelt;)
Kram