Vilken härlig dag… Strålande sol, bitande kyla och gnistrande snö. Nog för att jag bara hann med hälften av alla saker jag skulle hinna men det är ju en ledig dag i morgon också som tur är:)
Kvällens middag blev riktigt god, allt blev perfekt och enkelt var det också. Det tog lite tid med potatisterrinen men den går ju att förbereda dagen innan om man vill.
Du behöver:
Potatisterrin:
9-11 potatisar (skalade och skivade i lövtunna skivor)
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda parmesanost och potatis i en bunke.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång sockerkaksform och smöra in bakplåtspappret. Lägg ner potatisröran och täck med bakplåtspapper. Tryck till så att allt pressas ihop och lägg en ugnstålig tung sak ovanpå. Jag lade på några stenar för de klarar ju värmen bra.
Sätt in i ugnen ca 1 1/2 timma.
Låt sedan terrinen svalna och skiva i lagom stora bitar. (Hit kan du förbereda)
Stek sedan potatisterrinen i en stekpanna med smör innan servering. Salta något.
Rödvinsås:
1/2 gul lök (finhackad)
1 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk kalvfond (koncentrerad)
1 msk tomatpurè
Lite vitpeppar
1 tsk maizena
1 msk smör
Gör så här:
Koka allt utom maizena och smör i en kastrull ca 10 minuter.
Red av med maizena utrört i lite vatten och tillsätt smör.
Vispa så allt blandas väl.
Servera med stekt rostbiff, så tokgott och en perfekt middag en trevlig lördagkväll!
Imorgon ses vi med lite mer gott, för visst kikar du in i morgon också;)
Kram till dig från mig<3
anettan
På vad det ser gott ut. Vattnas i munnen. Ha en gin söndag. Kram Anette
victoriasprovkök
Ja det var riktigt gott!!
Ha det toppen du med:)
Kram