Måndag idag, hoppas du mår bra… Jag mår som en prima primadonna, lite seg bara efter dagens jobb, men det går över när jag lägger huvudet på kudden det lovar jag;)
Igår bakade jag en långpannekaka, Gullans kaka, som var riktigt god så testa denna om du är sugen på nåt sött och gott. Tror du kommer gilla den. Glasyren ovanpå är sååå god, sååå god så vill man kan man knapra på bara den;)
Du behöver:
2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör , smält
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Glasyr:
160g smör (smält)
5 1/2 dl florsocker
3 1/2 msk grädde
2 tsk vaniljsocker
Topping:
50g mörk eller ljus choklad (smält)
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda mjöl, kako, vaniljsocker och bakpulver i en bunke, sikta allt ner i äggvispet och blanda i smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd plåt med höga kanter ca. 30x40cm och sätt in i ugnen på 225 grader i ca. 12-15 minuter. Ha inte inne den för länge för då blir den torr. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyren.
Glasyren: Smält smöret och blanda i resterande i gredienser. Rör om tills det blivit en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna helt.
Toppa med: Lite smält choklad som ringlas över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Receptet kommer ursprungligen fån Kokaihop.se med lite ändringar, men jag hitta det hos Victoria på Matplatsen, tack för tipset;)
Nu ropar kudden på mig, bäst att skynda…
Kram, ses i morgon<3
Mums vad gott det lät och vad fin den är kakan : ) kram Sofia som öppnar imorgon bitti på förskolan jag jobbar på. Gillar inte tidiga mornar : (
Ja jag öppnar också på min förskola imorgon så dags att sova… Jag är ingen morgon människa, inte kväll heller för den delen;)
Kram och Godnatt
Kakan ser god ut! Jag har aldrig hört om Gullans kaka 🙂
Då får du testa, smarrigt värre.
Kram
Mums, här är en "fröken" till som öppnar…. Önskar oss en bra dag. Kram anette
Ja, usch för att gå upp tidigt, fördelen är ju att man får komma hem tidigt i alla fall…Ha en fin dag du med!
Kramar
Vilken god kaka, glasyren skulle man kunna äta med sked!!
Ja verkligen, det skulle man kunna göra, synd bara att man får en sån enorm sockerkick då;)
Kram till dig hoppas dagen blir bra!
Åh så gott det ser ut….måste prova
/ Lena
Ja det tycker jag smarrigt värre;)
Kram till dig
Jag hittade också detta recept på Matplatsen och tänkte baka den idag:)Visst borde det gå att frysa in den?
Hoppas du har en bra dag!
Kramar
Ja det borde ju inte vara några problem, tina den inte i micron bara;);)
Kram
Lät väldigt gott, jag har bara bakat den med enbart glasyren på och inte choklad över. Får man testa någon dag.
Kram Jennie
Ja det blir nog inte så stor skillnad med chokladen över men prova igen för den är ju god:)
Kram
Mmm…så gott med choklad!
Blir sugen nu på att göra något med choklad till helgen! 🙂
tack för inspiration! 🙂
ha en fin tisdag!
kram
//Lana
Ja jättegott!! Choklad är underbart!
Ha en fin kväll
Kramar till dig
Ser helt underbart god ut och glasyr gör ju saken ännu godare:).
kram
Jo visst är det så… Underbar glasyr, utan den skulle ju inte kakan vara så speciell.
Kram
Men åååå vad gott det där ser ut. Mums!
Tack söta för din kommentar.
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram kram!
Mmm riktigt gott!! Tack själv för dina fina kommentarer, alltid kul att läsa;)
Ha det fint!
Kram kram
Långpanne-bakning är så oerhört praktiskt. Både för kakor och bröd! Det enda jag inte får till riktigt bra är "semla" i långpanna, det blir torrt:/
Semla i långpanna har jag aldrig testat… Men kan tänka mig att det antingen blir torrt eller väldigt degigt i mitten.?!jag får testa;)
Kramar
Härligt att du mår bra, samt ujuj så gott det där verkar =D
Mm riktigt gott det här du;)
Ha det riktigt bra!!
Kram till dig
Men oj! vad gott det såg ut!! Och den där kycklingen i inlägget nedanför har jag redan skrivit ut! Måste testas snart! 🙂
Kram!
Åh så kul att du gillar det, ja testa kycklingen, enkel och god!
Ha en trevlig kväll!
Kramar
Dom ser både goda och vackra ut !
Jag har haft mitt bakande lite på is ett tag eftersom jag inte ska äta socker under veckorna, men om en knapp månad fyller jag år så då ska jag baka lite godsaker till kalaset och det ser jag fram emot 🙂
Kram på dig !