Gokväll, eller Godnatt kanske jag ska säga, jag jobbar lite på övertid nu känner jag men jag vill sååå gärna hejja på dig<3
Det har varit en underbar dag på stranden och jag skulle mer än gärna stoppa tiden lite just nu.
Idag blev det som vanligt en frukost nere på Granier testa även ett nytt fikabröd typ nåt smördegs liknande (typ wienerbröd) med pumpa marmelad i. Faktiskt riktigt gott, får jag testa att göra hemma:)
Sen blev det stranden för hela slanten och nu på kvällen blev det en skaldjurspasta för min del i alla fall, F har fastnat för hummern så den äter han mest hela tiden, lite tjatigt kan jag tycka som gillar att variera mig:)
Skaldjurspastan var riktigt god och den kommer jag nog göra hemma men för att bjuda er på nåt riktigt gott så kom jag på denna goding som jag åt massor av i Grekland. Sjukt gott kan jag lova. Har ni inte testat den än så gör det, denna rätt slår det mesta i restaurangväg tycker jag i alla fall.
Frukosten idag, sååå gott!!
Till saganaki behöver du:
1 kg stora räkor (med skal men skalade)
150 g saganakiost (i bitar)
1 dl olivolja
2 burkar skalade hela tomater
2 medelstora gula lökar (finhackade)
1 grön paprika (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 1/2 dl färsk finhackad persilja (eller fryst då lite mindre mängd)
Salt
Vitpeppar
1msk koncentrerad fiskfond
2 nypor paprikapulver
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 250grader.
Kör tomaterna i en matberedare så det blir en sås.
Värm oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika i oljan. Tillsätt tomatsåsen, salt, peppar och fond. Låt sjuda några minuter. Rör ner grädde. Lägg räkorna i en ugnsform och häll över såsen. Lägg ostbitarna över såsen och strö öve persilja och paprikapulver. Sätt in formen i ungen ca 15 minuter.
150 g saganakiost (i bitar)
1 dl olivolja
2 burkar skalade hela tomater
2 medelstora gula lökar (finhackade)
1 grön paprika (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 1/2 dl färsk finhackad persilja (eller fryst då lite mindre mängd)
Salt
Vitpeppar
1msk koncentrerad fiskfond
2 nypor paprikapulver
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 250grader.
Kör tomaterna i en matberedare så det blir en sås.
Värm oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika i oljan. Tillsätt tomatsåsen, salt, peppar och fond. Låt sjuda några minuter. Rör ner grädde. Lägg räkorna i en ugnsform och häll över såsen. Lägg ostbitarna över såsen och strö öve persilja och paprikapulver. Sätt in formen i ungen ca 15 minuter.
Servera med ris och njuuuuuut!
Underbart…
Marie
Men så härligt ni haft och pasta nomnom =D
Kramar
victoriasprovkök
Mmm det var riktigt gott… Sista härliga dagen idag:(
Kram
ryskadockor
Vilka härliga dagar ni har! Avis! 😉 🙂
Saganaki låter underbart gott! Mums!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja det är riktigt gott!! Ja riktigt underbara dagar och jag vill inte hem…
Kram
Angela
Vad härligt det låter!!
och vilket underbart recept, låter riktigt gott.
ha en jätte fin dag
victoriasprovkök
Ja testa det, supergott!!
Kram
Marie
Ja jag brukar också ha svårt att säga ifrån, tar oftast åt mig och blir ledsen samt man tänker ef vad man skulle ha sagt som skulle ha varit så bra. Men i detta fallet så pratade hon papegoja och jag visste hur det var så jag vart puschad där för jag visste att jag visste vad jag pratade om och hon fick helt enkelt ge sig, men hon hade svårt för det, men till sist så, hon såg skamsen ut samt ville fika. Men eller hur stor risk att jag skulle vilja det, men känns ändå skönt att jag stod upp för mig själv, trots att man blir ledsen ändå,, Kraam
victoriasprovkök
Superbra gjort!
Stor kram från mig
victoriasprovkök
Jaa absolut! Superbra gjort!
Kram till dig
Mårtenssons kök
Så gott det ser ut, härligt att ni njuter!
Kram
victoriasprovkök
Aaa det där är riktigt gott:)
Ja vi ska njuta sista kvällen nu…
Kram
Johanna-modemamma
Åååå vad härligt det låter och ser ut!!
Njut av allt.
Stor kram fina du!
victoriasprovkök
Ja jag ska suga åt mig det sista nu:)
Kram till dig
Jos
Gud så härligt!
victoriasprovkök
Ja det är det verkligen:)
Kram
Sara på Vardag.nu
Så himla härligt, vilken lyxig frukost!
victoriasprovkök
Ja den frukosten kommer jag verkligen sakna i Sverige…
Kram