En lååång dag med massa jobb, men jag har hunnit med en del i alla fall.
Morgonen startade med ett crosspass, det gjorde min dag kan jag lova. Sen blev det konsert ”En pimpad påsk” på konserthuset i Örebro. Jag vill ännu en gång passa på att tipsa er i Örebro om att skolor/förskolor får gå på jättebra gratiskonserter med era elever/barn. Så bra jobbat av alla som var med och barnen var helt lyriska över föreställningen. Bara att kika in på konserthusets hemsida (skolkonserter) och boka där.
Efter allt jobb blev det kvällsmöte på jobbet och nu är jag äntligen hemma och ska få äta den underbara köttgrytan som jag gjorde igår… Det blev en extra stor sats för att jag visste att jag skulle bli sen idag:)
Du behöver:
600 g högrev (skuret i små bitar ca 3 cm)
200 g rökt sidfläsk (delat i små tärningar)
1 gul lök (klyftad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
10 kvistar timjan
5 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
300g kantareller (dela dem lite)
2 salladslökar (skivade)
Smör
Salt
Svartpeppar
Maizena till redning
Gör så här:
- Skär högreven i ca 3 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.Bryn kött och fläsk i smör i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.
- Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 1 1/2- 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar. Red av grytan till önskad konsistens.
- Rensa och stek kantarellerna, tillsätt den skivade salladslöken mot slutet. Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering. Salta och peppra och servera med potatis eller potatismos.
- Receptet kommer från Ica.
- Så underbart gott vill jag lova, perfekt middag nu till helgen då rätten tar lite längre tid att tillaga.
Nu ska här sussas, imorgon blir det upp tidigt och massa fredagsmys. Älskar verkligen fredagar.
Kram kram<3
Riktigt härligt att lyssna på den här härliga barnkören+ kammarorkestern idag:)
Lena
ser och låter riktigt gott.
Behöver laga lite mat i helgen för kommande middagar, kan nog blir en sån här gryta 🙂
Lena från make a head food
victoriasprovkök
Ja det tycker jag absolut!!
Kram
Svetlana Driagina
Vad roligt med sådana konserter för barn! 🙂
Grytan låter otroligt smaskens! Precis vad behövs denna kyliga våren!
Ha en fin fredag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja jättekul konsert både för barn och vuxna;)
Trevlig helg
Kram
DesignbyTornblad
Mums låter supergott!
victoriasprovkök
Ja det var det verkligen:)
Kram
Marie
Ohh så trevligt att gå på konsert, och skönt med helg nu då om du haft en tuff vecka
kramar
victoriasprovkök
Alltid skönt med helg.
Ha det toppen
Kram