Sommar och sol, ja det har äntligen kommit en sån där skön sommardag. Temperaturen var över 26 grader och det har varit en riktig toppenfredag! Dessutom slutade jag tidigt så det blev solstolen en stund och sen en skön springrunda på 5 km.
Frammåt kvällen åkte grillen fram och det blev baconlindad balsamicokyckling. Mmm så gott!
Vad behöver man då till denna goda kyckling…?
Jo, följande:
Kycklingfiléer (snittade så de går att fylla)
Knappt 1 dl rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
Salt
Peppar
Brieost utan ”skal”
Färsk persilja (hackad)
Bacon jag tog 4 skivor/filé
Gör så här:
Blanda olja, balsamvinäger och soja i en skål, lägg ner filéerna en stund. Salta och peppra lite.
Fyll filéerna med brieost och hackad persilja.
Linda runt bacon runt fileerna och försök täppa igen alla hål osten kan smita från.
Jag satte några tandpetare i baconet så de inte skulle åka av men ta bort dem innan de brinner ner för då syns de ju inte.
Grilla tills de är färdiga.
Jag serverade med klyftpotatis (hemmagjord såklart),aioli och grillade körsbärstomater på kvist.
Fantastiskt gott!
Hoppas på ännu en fin dag i morgon så ses vi<3
Kram till dig!
Svetlana Driagina
Mums, så gott de låter! Extra gott när det blir grillat! 🙂
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja grillningen gör det lilla extra!!
Kram
Mårtenssons kök
Mums, gott med osten som smälter inne i kycklingen, balsamico är så gott att ha i marinader.
Hoppas du haft en fin helg,
kramar