Pling plong i stugan, hoppas ni har det bra såhär på fredagskvällen:)
Hemma hos mig står det bra till i alla fall, var uppe tidigt i morse för att hinna träna innan jobbet, sen jobb hela dagen och efter det lite matshopping. I morgon tänker jag sova tills jag vaknar av mig själv för i morse var det jobbigt att komma upp och nu kollar jag i kors med ögonen känner jag.
Tänkte bjussa er på en supergod morotskska (även den var med på mitt kalas).
Till en kaka behövs:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter (jag river dem fint)
Topping:
200 g naturell cream cheese
2 tsk vaniljsocker
Ca 5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt en en bunke med en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.
Blanda ner morötter och olja och rör sedan ihop det till en jämn smet med en slev eller slickepott.
Sätt ett smörpapper i botten på en springform, jag använde en form som var ca 18 cm då blir den lite högre. Smöra och bröa formen, häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 45-50 minuter på 175 grader.
Rör samman allt till toppingen och bred det över kakan när dn svalnat helt.
Förvaras i kylen.
Jag dekorerade kakan med lingon, fint och lite extra gott.
Fantastiskt god kaka!
Kram kram <3
Hovkonditorn
Morotskaka är ju så gott! Kram och ha en fin helg!
victoriasprovkök
Ja visst är det:)
Kram
Svetlana Driagina
Älskar morotskaka! Sååååå gott! 🙂
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja visst är det riktigt gott!
Kram