Happy friday!!!
Hoppas ni också haft en fantastisk fredag, här i Örebro skiner solen och vi har haft en varm och skön dag, i like:)
Jag går i tankarna att jag kanske skulle ge mig ut och springa en runda mitt problem är bara att det inte var så länge sen jag åt denna goda räk- och baconpasta så hållet kommer väl som ett brev på posten.
Som sagt nu över till pastan som var en riktig HIT och såklart enkel också.
Du behöver:
1 paket bacon (skivat och strimlat)
500g räkor (skala dem)
1 liten gul lök (hackad)
1-2 vitlöksklyftor(finhackade)
Olja
2 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Stek baconet och låt det rinna av.
Skala räkorna.
Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull, tillsätt vin och buljong och låt puttra utan lock ca 5 minuter.
Tillsätt sedan bacon, krossade tomater, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka ca 5 minuter med lock.
Tillsätt creme fraiche och grädde, koka ihop och tycker du såsen blir för tunn kan du ju alltid reda av den.
Tillsätt räkor och låt dem bli varma, inte koka.
Servera med pasta och kanske lite färsk hackad timjan.
Nä det får nog bli ett springpass i alla fall, tycker inte riktigt 30 minuter på crossen i morse räcker;)
Kram
Moa
Vad gott 🙂
victoriasprovkök
Mm. Jättegott:)
Kram
Therese
Vad gott det ser ut! Mums! =)
Kram
victoriasprovkök
Ja och det var det:)
Kram
Elena
Smarrigt!
victoriasprovkök
Japps:)
Kram