Söndag och 4 dagars ledighet är nu snart över. Det har varit riktigt sköna dagar med sol, värme, träning, student, slappa och shoppa. Det behövdes kan jag lova och jag hade gärna varit ledig liiiite längre #typisktmigbliraldrignöjd.
Idag har varit en sån där lite knepig väderdag i Örebro, sol och regn lite varvat, ni vet när man sitter i solstolen och vips kommer regnet?!?!
Idag passade jag även på att skörda några av mina rabarber och av det blev det både sirap och kompott:)
Du behöver:
250g rabarber (skurna i bitar)
1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
Gör så här:
Blanda ner rabarberbitarna i en kastrull med socker och vatten.
Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter.
Rör om.
Sila sedan allt i en finmaskig sil så att sirapen blir slät.
Koka sirapen i en ren kastrull utan lock ca 5 minuter tills den tjocknat lite och blivit lite sirapslik.
Häll upp sirapen på en burk eller flaska.
Rabarbermoset som blir kvar i silen blir en bra kompott som passar bra till glass eller mjölk.
Du ska även få lite tips på vad du kan använda sirapen till sen;)
Kram kram till dig<3
Koka sirapen i en ren kastrull utan lock ca 5 minuter tills den tjocknat lite och blivit lite sirapslik.
Häll upp sirapen på en burk eller flaska.
Rabarbermoset som blir kvar i silen blir en bra kompott som passar bra till glass eller mjölk.
Du ska även få lite tips på vad du kan använda sirapen till sen;)
Kram kram till dig<3
Mårtenssons kök
Rabarbersirap gjorde vi också, den blir verkligen så god och perfekt att blanda drinkar med.
victoriasprovkök
Kan tänka mig de blir gott!!
Kram
Therese
Och jag börjar min ledighet idag efter att ha jobbat när "alla" varit lediga, hihi! 😉
Så gott det låter, älskar rabarber!
Ha en fin dag!
Kram
victoriasprovkök
Åh ha det så härligt!!
Kram
Svetlana Driagina
Mmm…smaskens! Allt med rabarber är ju så gott!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja jättegott!
Kram till dig<3
Systeryster och jag ....
Kul att hitta lite nya recept på rabarber…
Rabarberchutney är min favorit.
victoriasprovkök
Det får jag testa,tack:)
Kram
Fil med müsli, banan och rabarbersirap - Victorias provkök
[…] programmet? eller har du testat att fasta någon gång? Igår gjorde jag ju en riktigt god Rabarbersirap och jag lovade ju att tipsa lite om vad den kan användas till. Här kommer första tipset som […]