Torsdag och spöregn i stort sett hela dagen… Svensk sommar eller?
Idag kickstartade jag dagen med ett CT pass, otroligt skön, man blir pigg hela dagen efter ett sånt pass;) eller vad säger ni som tränar, visst blir man pigg efter, alltså riktigt pigg i huvudet:)
Igår lagade jag en otroligt god torsk som jag lovade att skriva om, den blev även kvällens middag så det passar ju bra. Så om ni gillar lite annorlunda smaker testa den här fisken då, mmm, otroligt gott!
Receptet är hämtat från klockan 8 hos stjärnorna med lite ändringar:)
Till 4 personer behöver du:
800g torskfile (gärna små)
Fyllning i rulladerna
1 kruka färsk koriander, finhackad
1 citrongräs, finstrimlat
2 vårlökar, strimlade
0.5 röd chili
salt
Marinad
1 dl soja
4 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
0.5 lime, pressad saft
20 g färsk ingefära, strimlad
0.5 chili, finhackad
Sås
400 g kokosmjölk
0.5 dl grädde
1-2 cm wasabikräm
1 dl kokosflingor
2 vitlöks klyftor
1 citrongräs, finstrimlat
0.5 lime, pressad saft
lite rivet limeskal
2 krm svartpeppar
2 krm salt
Sallad
färsk babyspenat
haricots verts, ångade
1 grönt äpple, finstrimlat
1 näve färsk koriander
1. Börja med att marinera filéerna i minst 20 minuter. Därefter bred ut filéerna och sprid ut fyllningen jämnt. Rulla ihop och sätt en liten tandpetare så dom inte lossnar.
2. Värm såsen i kastrull, låt den koka några minuter och därefter häller du den i en ugnsfast form. Lägg försiktigt i rulladerna, dom skall täckas till 3/4 delar.
3. In i ugnen som är förvärmd till 175 grader i ca. 12-14 minuter, ev mer om fileerna är stora. Under tiden kokar du haricoverts, sköljer spenat och finstrimlar äpplet till salladen.
4. Servera fisken och salladen på stora fat. Lägg spenat på botten, haricoverts lite äpple och så på med torsken. Häll försiktigt på lite sås. Garnera med koriander och lite rivet limeskal.
Wooola en fantastisk rätt!!
Ses i morgon, då ska jag spendera hela dagen på hotell med god mat, kram!
Millas Hälsoblogg
Det här lät riktigt spännande sparar receptet:)
victoriasprovkök
Ja gör det:)
Kram