Hallå, vad är nu detta, regn på semestern? Solen var är du? Jaja jag har hunnit med en del jobb i alla fall, det är ju skönt! Men nu får den gärna kika fram!
I går åt vi en riktogt god vegetarisk lunch, nämligen kokta rödbetor med smör, pepparrot och persilja. Sååå gott, enkelt och nyttigt, i like!
Du behöver:
Färska rödbetor (kokta hela med skal)
Färsk pepparrot (skalad och riven)
Smör (smält)
Flingsalt
Färsk persilja (hackad)
Gör så här:
Koka rödbetorna tills de blivit lite mjuka men de ska fortfarande vara fasta.
När de kokat färdigt sköljer du dem i kallt vatten och skalar dem antingen med kniv eller så drar du av skalet med fingrarna. Dela i lagom stora bitar.
Lägg upp rödbetsbitarna på ett fat, ringla över smält smör, strö över riven pepparrot, hackad persilja och flingsalt.
Mumsa på tills det tar slut för gott är det:)
Ha en toppendag nu ska jag städa bilen och tvätta vidare, fasligt vad tvätt det blir när man är borta…
Kram <3
Hovkonditorn
Gott! Kram.