Vi har haft 2 fantastiska dagar på ön Hven (Ven) som ligger mellan Sverige och Danmark. Det började med att vi i går kväll, tog båten från Landskrona till Hven, en tur som tar ca 30 minuter och kostar 120 kr tur och retur. När vi kom fram till Hven tog vi bussen med all packning till campingen för visst skulle vi tälta. Det var jättelänge sedan jag tältade och det var sååå mysigt.
På kvällen när vi kom dit så grillade vi korv, pinnbröd och marshmallows, vi satt under filten nere vid stranden och kikade ut över havet. Underbart!
Att sova i tält gick förresten jättebra, nog för att man vänder och vrider sig 100 gånger men jag var riktigt utvilad när jag vaknade.
På morgonen tog vi en promenad från campingen in till Bäckviken och åt frukostbuffe på café Bäckviken, riktigt gott med nybakade bröd:)
Buffén kostade 85 kr och de var det värt.
Frukostbuffe
Efter frukosten gick vi och hyrde cykel, 100 kr för en cykel och åker du till Hven rekommenderar jag verkligen cykel om du vill se lite av ön, cykeluthyrning finns på lite olika platser på ön och jag tror de har drygt 1200 cyklar så det är massa turister på ön när vädret tillåter. Det finns även tandemcyklar, cykelkärror, barncyklar mm så det passar alla att åka till Hven.
När vi fått tag på våra cyklar startade vår rundtur, vi cykla runt ön och stanna till på flera fina ställen, vi åt gott, myste och kolla in den fantastiska utsikten som ön bjuder på. Så vackert.
På spirit of Hven tog vi en fika, på Hamnkrogen i Kyrkbacken blev det en räksmörgås till lunch och sen en supergod Hven glass nere i Bäckviken.
Ja det kan inte annat än bli lyckat på Hven, speciellt inte om man har vädret med sig.
Bjuder på lite härliga bilder från dessa 2 dagar och även ett recept på gottigt pinnbröd:)
Min fina cykel, ett fint rågfält, vackra vyer, vårt tält, campingbryggan och en alpacka.
Räkmackan, fina cykelvägar, kyrkbacken, Hven glass, vacker höjd, cykeluthyrningen, jag, spirit of
Hven, vacker äng.
Pinnbröd:
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Lägg degen i en plastpåse i kylen tills danska användas. Jag gjorde min på kvällen och tog sedan bara med plastpåsen med degen när vi åkte.
Ta en bit bröd och gör till en korv somrig rullar på en pinne.
Snurra den över glöden tills brödet jäst upp lite fått lite färg, en hård yta och lossnar från pinnen enkelt.
Oj så gott det är.
Ha en fin kväll, eller natt ser jag att det är, dags att sova.
Kram
Svetlana Driagina
Vilka underbara bilder! 🙂
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
victoriasprovkök
Tack fina du:)
Kram
trollcafeet
Inlägg från mobil? Känns som autocorrect fått lite för mycket att säga till om. "danska" i receptet borde vara "den ska" 🙂
Jag ska nog testa pinnbröd på vår campingtur i sommar, förhoppningsvis nästa vecka. Det är så himla gott!
/Trollmamma
victoriasprovkök
Jag bloggar allt från min Ipad, jag såg felet igår men ögonen gick i kors så jag orkade inte ändra, antog att ni skulle förstå ändå;);)
Ja gör pinnbröd så gott!!
Kram
Hovkonditorn
Vilken fin resa ni gjort. Det låter så bra, kram!