Tycker det blir söndagkväll påtok för fort varje vecka, hjälp mig stoppa tiden lite, i alla fall när man är ledig;)
I morse rade jag upp 2 bärkassar med svenska fina äpplen, av ena kassen blev det äppelmos (sockerfritt) och av andra kassen blev det skivade äppelbitar som åkte in i frysen för att användas vid senare tillfällen. Dessutom blev det lite god jos med äpple och morot. Riktigt gott, nyttigt och perfekt till frukosten.
Jos kan du enkelt göra med en råsaftcentrifug och jag använder min rätt ofta. Bara att lägga ner lite frukt/grönsaker och du får en fin, nyttig och smakrik jos helt fri från tillsatser och tillsatt socker.
Du behöver:
1 dl äppeljos (ca 2-3 äpplen)
1 dl morotsjos (ca 3 morötter)
Gör så här:
Halvera äpplena och lägg ner i centrifugen, skala morötterna oh lägg ner dem. Antingen kör du de två joserna separat eller så blandar du dem direkt.
Det tar bara några sekunder så har du en underbar jos!
Kram och Godnatt!!
Darksess
Vad gott 😀
Bland bakverk och kastruller
Det är riktigt gott med färskpressad juice. Jag har en juicesaftcentrifug som jag använde flitigt när jag fick den, sen har inte använt mig av den.
Kram
Hovkonditorn
Härlig färg och gott! Kram