Onsdag och veckorna svischar förbi, snart helg igen och det känns som att jag längtar lite extra denna vecka. Just nu väntar jag på kvällens middag som är i ugnen, ikväll blir det lax med lite goda tillbehör, bild kommer på Instagram lite senare;) victorias_provkok
I går åt vi en hejdundrans god middag, jag köpte tunna revbenspjäll på Citygross, kan tipsa om att de har billiga denna vecka 24,90, kap!! Sen marinerade jag dem och in i ugnen. Superlätt och fantastiskt gott! Till ribsen serverade jag en sallad med gurka, tomat och fetaost, sen lite grillad majskolv, behöver inte vara mer komplicerat;)
Till 2 personer hade vi:
1,5 kg tunna revbenspjäll
Marinad:
1/2 dl äppelcidervinäger
3 msk flytande honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
2 krm svartpeppar
1/2 tsk finmald ingefära
3 krm sambal oelek
2 tsk salt
Glace:
Marinaden som blir över
1/2-1 dl Chilisås
1/2 riven vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda ihop marinaden och sprid ut på hela revbenspjället (du lägger in revbenspjället helt i ugnen).
Låt ligga och dra i kylen några timmar.
Sätt ugnen på 175 grader och lägg in revbenspjället (spara marinaden som runnit av revbenet för den ska användas till glacen) på ett ugnsgaller med en form /djup plåt under som tar upp det som droppar ner. Låt revbenspjället ligga i ugnen 1 timma vänd på det efter ca halva tiden.
Höj temperaturen till 225 grader. Blanda glacen och pensla över på en sida i taget. Låt revbenspjället steka på den höga temperaturen ca 5-7 min/sida.
Ta ut och skär i bitar.
Mums säger jag bara!
Iväg och shoppa ribs!
Nu blir det middag här hemma, kram!