Godmorgon fina du och välkommen lördag<3
Vaknade tidigt idag men har fortfarande inte tagit mig upp ur sängen, hur skönt är det inte att få ligga kvar under täcket:)
Dagen är faktiskt helt oplanerad men snart har nog även jag massa saker att göra om jag känner mig rätt.
Igår testade jag att göra en chokladfudge utan socker och visst blev den god, den fick till och med väl godkänt av min pappa.
Så vill du äta lite hälsosammare, testa…
Till en liten fudgekaka behövs:
3 msk havregryn
3 msk kvarg eller turkisk/grekisk yoghurt
1 msk kakao
1 tsk daddelsirap (eller annan sötning)
Fyllning:
1/2 banan (mosad)
1 tsk kakao
1 msk jordnötssmör
Blanda ihop alla ingredienserna till kakan (vänta med fyllningen).
Gör kaksmeten till en boll och lägg i en liten pajform ca 10 cm, tryck ut kakan men den får inte bli för tunn (ca 1 1/2-2cm tjock).
Sätt in den i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Gör fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.
Ta ut kakan och lägg över fyllningen, sätt in den ytterligare ca 4-5 minuter.
Kakan ska vara krämig inuti, serveras ljummen eller kall med kokos, banan och eventuellt lite grädde;)
Mums och visst känns det bra när det dessutom är hälsosamt!
Ha en fin dag<3
Svetlana Driagina
Mums, så gott! Älskar allt med choklad!
Ha en underbar lördag!
Kram
//Lana
Hovkonditorn
Så gott det ser ut, yum! Kram
Marja - Baka Sockerfritt
Mums med choklad! Det låter så gott! Bakar själv en chokladkaka nu 😉