Måndag och första dagen den här veckan är avklarad, riktigt trött är jag så nu ska det bli skönt att sova;) men innan jag släcker lampan vill jag bara tipsa er om supergoda asiatiska köttbullar,wow så gott men då är jag också en som älskar asiatisk mat! Receptet kommer från matplatsen så jag har inte hittat på det själv, dock ändrat lite.
Till 4 portioner behövs:
500 g blandfärs
1 ägg
3 msk konc kalvfond/oxfond
1+1 msk röd currypaste
1 gul lök (finhackad)
1 burk kokosmjölk (400ml)
½ dl mango chutney
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda samman färs, ägg, fond,1 msk currypaste, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Rulla till små köttbullar.
Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt 1 msk currypaste och låt fräsa med 1 minut. Blanda ner kokosmjölk och mango chutney. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt puttra på svag värme under lock i ca 7 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, oj så gott och man slipper steka köttbullarna, smidigt!
Kram och godnatt!!
Sofie Johansson
Har för mig att jag testat något liknande. Om inte så gör jag nog det gärna igen. Det bästa är att jag nog har alla ingredienserna hemma.!!
Svetlana Driagina
Låter jättegott! Helt i min smak! Måste testas!
Ha en fin dag!
kram kram
//Lana
Erika G
Så gott! Dessa får jag laga av kycklingfärs åt min sambo. Själv får jag nöja mig med flytande föda ett tag till. Kram!
Helena
Vad kul med en ny smakvariant på köttbullar! Det låter gott!