Tjohoo, mycket jobb blev det idag men nu är även denna dagen avklarad och nu har jag en liiiten slappastund innan sängen väntar som vanligt! Tycker inte jag hinner med så mycket mer än jobb just nu, träningen har jag fått lägga på hyllan så länge för hostan vägrar ge med sig, jobbigt… Men snart så hoppas jag på bättring!
Igår gjorde jag en riktigt god crunch granola, enkel,gott och nyttigt! Testa. Perfekt att toppa yoghurt och fil med.
Du behöver:
1 1/2 dl havregryn (fiber använde jag)
1 mosad banan
1/2 dl mandelflagor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl linfrö
1-2 tsk kanel
1/2 tsk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna, ta i mer havregryn om det blir för löst. Granola blandningen ska gå att fördela ut med fingrarna i småkluttar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Sätt in granolan i ugnen, tiden beror lite på men håll koll så det inte blir bränt, det går rätt fort mot slutet. Granolan ska bli lite gyllene och knaprig men var försiktig när du har så hög temperatur på ugnen. Det går att torka på lägre temperatur också men då tar det lite längre tid.
Så gott så gott!
Kram
Kerstin Landgren
O så gott med banan, jag är väldigt trött på min vanliga granola. Tack för tipset. Hälsningar matkerran